Mindfulness op het Werk

Met meer aandacht aan het werk

Heb je ook de wens met meer aandacht te kunnen werken? Of heb jij al je aandacht er altijd bij? Dan behoor je tot een minderheid. De meeste mensen komen op het werk, zetten de energie kraan open en gaan naar huis als het tijd is. De kraan hoeft dan al niet meer dichtgedraaid te worden, de tank is dan al meer dan leeg. We nemen geen pauzes, werken met het broodje kaas in de hand door achter de pc.

En dat kan niet. Uit onderzoek blijkt dat we ons maar een uur tot anderhalf kunnen concentreren. Het is dus nodig dat we regelmatig pauzes nemen. Aandachtsoefeningen zijn daar heel goed voor. Je kunt door middel van een eenvoudige ademhalingsoefening weer energie opdoen. En als je dat regelmatig op een dag doet, dan houd je nog energie over op het moment dat je naar huis gaat!

Ik geef regelmatig workshops en trainingen op de werkvloer. Specifiek gericht op Mindful Werken, of over Mindfulness in het algemeen. Bekende opdrachtgevers zijn onder andere Hoogheemraadschap Delfland, de Amerikaanse Ambassade, Total Nederland en ROC Mondriaan.

Ben je werknemer en vind je een workshop of een training wel iets voor bij jou op het werk? Of ben je werkgever en wil je je medewerkers kennis laten maken met Mindfulness? Laat het ons even weten! Stuur daarvoor een mailtje naar lonneke@bureaugreven.nl.