Kosten en Vergoedingen

Hoe lang duurt een sessie?

De afgelopen alweer bijna 25 jaar die ik werk als psycholoog, heeft mij laten zien dat niet iedereen behoefte heeft aan een zelfde sessie duur: de een is in 45 minuten klaar, de ander boekt liever 1,5 uur in. Ook kan het per keer veranderen: de ene keer wil je misschien iets uitgebreider bespreken dan de andere keer. Daarom boek je bij mij zelf je sessie duur in. De sessietarieven voor 2024 zijn:

  • 45 minuten: €101,50
  • 1 uur: €128,50
  • 1,5 uur: €190,50

Koop je meteen na de intake een strippenkaart voor 5 sessies? Dan betaal je niks voor de intake! Bij een strippenkaart betaal je alle strippen in één keer vooraf, en strepen we telkens een sessie af. Een strippenkaart is één jaar geldig en persoonsgebonden:

  • 5 Strippenkaart 45 minuten: je betaalt €90,00 ipv €101,50 per sessie (€450,00, koop je deze meteen na de intake dan betaal je geen intakekosten!)
  • 5 strippenkaart 60 minuten: je betaalt €110,00 ipv €128,50 per sessie (€550,00 koop je deze meteen na de intake dan betaal je geen intakekosten!)

Voor een intake relatietherapie plan ik altijd 1,5 uur in. Voor relatietherapie-vervolgsessies bepaal je zelf of je 1 of 1,5 uur inplant.

Gaat je werkgever de sessies betalen? Kijk dan even hier voor alle informatie en kosten: https://www.bureaugreven.nl/voor-werkgevers-coach-den-haag-voorburg/

Worden sessies bij een psycholoog vergoed?

De voorwaarden voor vergoeding verschillen per verzekeraar, maar de meesten vergoeden sessies bij mij, basis Psycholoog NIP, niet.

Ik word vaak vergeleken met een GZ-Psycholoog, waarbij sessies uit de basisverzekering worden vergoed. Dat klinkt alsof het gratis is, maar dat is niet zo: Je betaalt eerst je eigen risico. Ook zijn het aantal sessies bij een GZ-psycholoog beperkt: maximaal 8 tot 12 (GGZ-kort of GGZ-lang). Daarnaast is het zo dat sessies alleen worden vergoed als er sprake is van een DSM-diagnose. Dan hebben we het dus over een officiële diagnose uit het psychiatrische handboek. En daar zit niet iedereen op te wachten.
Hulp bij problemen op het gebied van werk of een relatie wordt al een aantal jaar sowieso niet meer vergoed, bij geen enkele psycholoog.

Het kan dus een nadeel zijn dat sessies bij mij niet of nauwelijks worden vergoed. Voordeel is dat je zo lang (of kort) kan blijven als je wilt, je soms al dezelfde week – en uiterlijk binnen twee weken – bij mij terecht kunt en je dus niet vastzit aan een diagnose.

Informatie over de intake en vervolgsessies

Tijdens de intake kijken we samen waar je tegenaan loopt, waar je bij geholpen wilt worden en vraag ik je wat je van mij verwacht. De één wil meer gestuurd worden dan de ander, of wil je vooral je verhaal kwijt kunnen? Het is belangrijk dat ik zoveel mogelijk maatwerk kan bieden.

Het is ook belangrijk om te kijken of we kunnen werken met elkaar. Kortom: heb jij het gevoel tijdens de intake dat je bij mij op de juiste plek bent, en denk ik dat ook. Natuurlijk mag je daar ook nog even over nadenken na de intake!

Sessies zijn altijd vrijblijvend. Er wordt niet van jou verwacht dat je een x aantal keer terugkomt, dat geef je gewoon zelf aan.

Komt een eenmaal gemaakte afspraak toch niet zo goed uit? Laat dit op tijd even weten, in elk geval 48 uur vantevoren. Wordt een sessie tussen de 48 en 24 uur van te voren afgezegd, dan breng ik 50% van het sessietarief in rekening. Wordt de sessie minder dan 24 uur vantevoren afgezegd, dan wordt het volledige sessiebedrag in rekening gebracht.

De sessies reken je meteen af. Beetje zakelijk misschien, zeker als je net een fijne sessie hebt gehad, maar het scheelt mij héél veel administratie-tijd en voor jou misschien fijn dat je niet pas aan het eind van de maand met de rekening wordt geconfronteerd. Het heeft mijn voorkeur dat je per pin betaalt, maar contant mag natuurlijk ook. Na de sessie ontvang je een factuur per mail.